Yurt dışında kalma süresi nasıl öğrenilir?
E-devlet üzerinden kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaptığınızda “Yurtdışında kalma talebi” kısmından son 365 gün içerisinde yurtdışında geçirdiğiniz toplam süreyi öğrenebilirsiniz.
185 gün kuralı kalktı mı?
185. madde kapsamına girmeyenler: 28 Aralık 2023 tarihli 7999 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapılan değişiklikle bu konuda yeni bir düzenleme yapılmıştır. Yurt dışından emekli olanlar için yabancı plakalı araç Türkiye’ye getirilirse 24 ayın son üç ayında başvuru yapılması halinde süre tekrar uzatılabilecektir.
Yurt dışından gelen araç kaç yıl kalabilir 2024?
❖ Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ile Türkiye’de oturma izni bulunan yabancılar, yabancı plakalı araçlarını 2 yıla kadar (730 gün) Türkiye’de bulundurma ve kullanma imkânına sahiptirler.
Yurtdışından gelen araba 5 yıl kalabilir mi?
Vatandaşlar, yabancı tescilli araçlarını Türkiye’de 2 yıla kadar (730 gün) bulundurma ve kullanma imkânına sahiptirler. ❖ Türkiye’de ikamet izni bulunan yabancıların araçlarına, ikamet izninde belirtilen süre kadar süre tanınır ve bu süre 730 günü geçemez.
180 günde 90 gün nasıl hesaplanır?
180 günde 90 gün: Yeni uygulamaya göre, yabancının Türkiye’den son çıkış tarihinden itibaren 180 gün içinde Türkiye’ye yeniden giriş hakkı 90 günle sınırlı.
Vize kalış süresi nasıl hesaplanır?
1 Ocak’ta ilk kayıtla başlayan 180 günlük süre 30 Haziran 2023’te sona eriyor. Böylece toplam 93 gün kalacağınız için 90/180 kuralını ihlal etmiş olacaksınız. Vize başlangıç tarihinden itibaren 90 günlük ikamet hakkınızın her 180 günde bir yenileneceğini hatırlatmak isteriz.
185 gün şartı ne demek?
Yabancı plakalı araç kullanma izni alarak Türk vatandaşlığından çıkan kişilerin araç kullanabilmeleri için, ikametgahlarının yurt dışında bulunması ve Türk vatandaşlığından çıktıkları tarihten itibaren 185 gün yurt dışında kalmaları gerekmektedir.
Yurtdışından emekli olan kişiler yurtdışında 185 gün bulunmadan taşıt getirebilir mi?
4. Yurt dışından emekli olan kişilerin, emekli olduktan sonra ilk defa Türkiye’ye getirdikleri araç için (araç getirme tarihinden itibaren son bir yılda fiilen 185 gün yurt dışında kalmış olmaları nedeniyle) yurt dışında ikametgah sahibi olmalarına gerek yoktur.
1260 gün kuralı kalktı mı?
Bu düzenleme tüm çalışanlar için geçerlidir. Örneğin, sigortalı hem Bağ-Kur’lu hem de SSK’lı olarak çalışmışsa, emekliliği en çok çalıştığı statüye göre belirlenecektir. Örneğin, isteğe bağlı bir sigorta, Bağ-Kur yerine SSK’dan hem erken emeklilik hem de yüksek aylık ödemeleri sunmaktadır. Yeni düzenlemeyle 3,5 yıllık kural (1261 gün) sona ermektedir.
Yurt dışından gelen araba 2 yıl sonra ne olur?
Araç, Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren iki yıl Türkiye’de kalabilir. Aracın 2 yıl sonra tekrar Türkiye’de kullanılabilmesi için 185 gün yurtdışında kalması gerekir. İki yıl sonra Türkiye’de kullanılan araçlar trafiğe çıkarılmaz ve sahiplerine para cezası verilir.
Yurtdışından gelen araçların süresi uzatıldı mı?
Yabancı plakalı araçların Türkiye’de kalma süresi 2 yıldan 4 yıla çıkarıldı. Ancak yurtdışında yaşayan vatandaşlar için araç muayene süreleri sorunu hala çözülmüş değil. Muayenesiz araçlar kazalarda sorun yaratıyor. Almanya gibi bazı ülkelerde araç muayenesi iki yılda bir, bazı ülkelerde ise her yıl zorunlu tutuluyor.
Türk plakalı araç yurtdışında ne kadar kalabilir?
Türk plakalı ve tescil belgeli araçlar 30 gün süreyle kullanılabilir. 30 günden sonra araç sahibinin taahhüdü ve gümrük idarelerince verilen yetkiye göre geçici plaka ve ruhsat düzenlenir.
Yurtdışı kaç gün kaldığını öğrenme?
Kalan kullanımınızı öğrenmek için buraya tıklayın. İsterseniz KALAN yazıp 2222’ye ücretsiz SMS göndererek de kalan kullanımınızı öğrenebilirsiniz.
Yabancı plakalı araçlar Türkiye’de kaç yıl kalabiliyor?
Yabancı emeklilerin yabancı plakalı araçlarının Türkiye’de kalma süresi 4 yıla çıkarıldı. Yurt dışından emekli olup yurt dışına yerleşen vatandaşların yabancı plakalı araçlarını geçici olarak Türkiye’ye getirip orada dört yıl kalmaları artık mümkün.
Yabancı plakalı aracı kimler kullanabilir 2024?
Geçici ithal edilen aracı, kanuni sahibinin Türkiye’de olması kaydıyla, yalnızca yurtdışında ikamet eden eş, çocuklar ve anne-baba kullanabilir.
Yurtdışı telefon kullanım süresi ne kadar kaldığı nasıl öğrenilir?
Kayıt başvurusunda bulunduktan sonra cihazın kayıtlı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığını; e-devlet kapısından (veya BTK Bilgi ve Bildirim Merkezi’ni (Tüketici İletişim Merkezi-120) arayarak) öğrenebilirsiniz.
Yurt dışına çıktığım tarihi nasıl öğrenebilirim?
Kimlik belgesi sahibi yabancılar, Türkiye’ye giriş ve çıkış bilgilerine e-Devlet Kapısı üzerinden ulaşabiliyor.
1 yıllık vizede kaç gün kalınır?
Schengen vizesi farklı süreler için başvurulabilmesine rağmen mümkün olan en uzun süre beş yıldır. Ancak vizenin süresi ve ülkelerde kalış süresi değişiklik göstermektedir. Örneğin, bir yıllık Schengen vizesi alırsanız, ilk 6 ayda 90 gün, sonraki 6 ayda 90 gün Schengen ülkesinde kalabilirsiniz. 90 günlük süre dolduktan sonra ülkeyi terk etmeniz gerekir.
Yurt dışı kullanım süresi ne kadar?
İşte detaylar… Hükümet, yurtdışındaki cihazlar için kayıt dışı kullanım süresini 120 günden 180 güne çıkardı. Sistem artık e-devlet üzerinden de kullanılıyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşların verilen telefonlarını hiçbir müdahale olmadan 120 gün boyunca kullanmak mümkündü.