İçeriğe geç

Yeni Atanan Memur Ne Yapmalı

İlk defa atanan memur kaç gün içinde göreve başlar?

(a) Aynı yerdeki bir göreve atanan kişi, atama kararının kendisine tebliğ edildiği tarihi belirtmek zorundadır. (b) Başka bir göreve atanan kişi, atama kararının kendisine tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde o yere nakledilir ve ertesi iş gününde göreve başlar.

Yeni atanan memur ne zaman izin alabilir?

1- Yıllık iznim ne kadardır? 1- Kamu görevine yeni atanan ve daha önce hiç kamu görevi yapmamış personele, bir yıllık hizmeti tamamladığı tarihten itibaren 20 (yirmi) gün yıllık izin hakkı tanınır. Bundan sonra her takvim yılının başında 20 (yirmi) gün izin hakkı tanınır.

Yeni göreve başlayan memur ne zaman tayin isteyebilir?

Göreve atanmak için memurların mevcut konumlarındaki zorunlu çalışma süresini tamamlamaları gerekir. Bu aşamada sözleşmeli personel için daimi kadroya geçiş şarttır. Daimi istihdama atandıktan sonra, en az bir yıllık istihdam süresinin tamamlanması zorunludur. Başka bir deyişle, istihdam için yeterlilik kazanmak için 3+1 yıllık çalışma gereklidir.

Yeni atanan memur hemen maaş alır mı?

İşe başladığı günden itibaren ayın 14’üne (dahil) kadar çalışır ve ücretini kazanır. Ücreti işe başladığı tarihten itibaren ayın başında (15’inde) peşin ödenir. (657 s.

Atanan personelin göreve başlama işlemi nasıl olacak?

Yönetimin uygun gördüğü birime görevlendirme mektubu gönderilir. Görevlendirme mektubu ilgili birimden alındıktan sonra belgeler sicil müdürlüğüne gönderilir ve süreç tamamlanır. Sicil müdürlüğü, atama beyanının eklendiği bir tanıtım mektubu hazırlar.

İlişik kestikten kaç gün sonra göreve başlanır?

a) Aynı göreve atananlar, atama kararlarının kendilerine tebliğ edildiği tarihi belirtmek zorundadırlar. b) Başka bir göreve atananlar, atama kararlarının kendilerine tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde o yere taşınmak zorundadırlar. Belirli bir seyahat süresi belirtmek zorundadırlar.

Yeni atanan memura banka promosyonu ne zaman yatar?

Banka bu ödemeleri her ayın 15’inde gece yarısı memurların maaş hesaplarına aktarır.

Asil memur olunca maaş artar mı?

Herhangi bir göreve aday olarak başlayanlar, girdikleri derecenin kazanılmış emekliliğini hizmet emekliliği olarak alırlar. Asaletleri teyit edilen memurlar başlıca resmi görevlere atandıklarında, adaylık için harcadıkları zaman, rütbede ilerleme ve terfi amacıyla değerlendirilir.

Memur izninde cumartesi ve pazar sayılır mı?

Memurlar izinlerini kullanırken, iznin başlangıcında ve sonundaki hafta sonları izinlerine sayılmayacak, izin sırasındaki resmi tatiller (23 Nisan, 1 Mayıs, 15 Temmuz) ise yıllık izinlerine sayılacaktır. Çalışanlar için olduğu gibi, memurlar için de izin “iş günü” olarak düzenlenmelidir.

1 yıl dolmadan eş durumu tayini olur mu?

Atama başvurusunda bulunmak için, başvuru tarihinde resmi evlilik mevcut ise bir yıl içinde eş statüsünün tespit edilmesi yeterlidir.

Memurlarda 3:1 ne demek?

İstihdam edilecek sözleşmeli personele ilişkin olarak Devlet Memurları Kanunu’nun 4B maddesi 3+1 modeline göre yeniden düzenleniyor. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonra kamu hizmetine giren sözleşmeli personel, üç yıllık hizmetin ardından kamu hizmeti kadrolarına atanacak.

Sözleşmeli personel ilk maaş çift mi?

657 sayılı Kanunun 204 üncü maddesine göre; ödeme, durumdaki değişikliği izleyen ay başından itibaren doğduğu için ilk tam maaştan itibaren başlar.

Hangi memurlar çift maaş alıyor?

Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle kamu hizmetinde birden fazla maaş dönemi sona erecek. Herhangi bir statüdeki memurlar yalnızca bir görev için maaş alacak. Bu maaş, en yüksek memur maaşı olan 92.000 lirayı geçemeyecek.

Memura çift maaş kalktı mı?

Kamu sektöründe uygulanacak kemer sıkma önlemlerinin yasal çerçevesini belirleyen yasa tasarısına göre, birden fazla maaş ödeme dönemi sona erecek. Her statüdeki memurlar sadece bir pozisyon için maaş alacak ve bu maaş en yüksek memur maaşı olan 92.000 lirayı geçemeyecek.

Memurlar neden 15’inde maaş alır?

Bu yıl Kurban Bayramı 12, 13, 14 ve 15 Eylül’de kutlanıyor. Memurlar maaşlarını her ayın 15’inde alıyorlar. Yani memurların Eylül ayındaki maaş günü Kurban Bayramı’nın son gününe denk geliyor. Bu nedenle memurların maaşlarının bayramdan önce ödenmesi için girişimlerde bulunuluyor.

Evrak tesliminden kaç gün sonra işe başlama?

Kural olarak, çalışma belgeleri 3 iş günü içinde işyerine teslim edilmelidir. Belirtilen süre duruma göre değişebilir. Belgeler teslim edildikten sonra çalışma sözleşmesi yasal olarak geçerli hale gelir.

Güvenlik soruşturması bittikten kaç gün sonra işe başlanır?

Yönetmeliğin 12. maddesine göre; “Arşiv araştırması sonuçlarına, yetkili makamın talebi almasından itibaren en geç 30 iş günü, güvenlik soruşturması sonuçlarına ise en geç 60 iş günü içinde cevap verilir.” Ancak, yetkili makamların cevap verme süresi dikkate alınmalıdır.

İşe başlama tebligatı kaç günde gelir?

3. Tebligatın alıcıya ulaşması kaç gün sürer? PTT işyerlerinde kabul edilen tebligat evrakının alıcıya ayrıca bir teslimat yapılmaksızın ulaştırılması, aynı il dağıtım bölgesinde bulunması halinde en geç 5 iş günü, başka bir il dağıtım bölgesinde bulunması halinde en geç 7 iş günü içerisinde gerçekleştirilir.

Aday memurluk süresi ne kadardır?

Şöyle ki; Madde 3/c: “Adaylık süresi: Devlet kamu hizmet ve görevlerine ilk defa atananların atanma tarihinden itibaren en az bir yıl, en çok iki yıllık süreyi ifade eder.” Nitekim, Devlet memuru adaylarına ilişkin usul 657 sayılı Kanunun 54 üncü maddesinin 2 nci fıkrasında açıklanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir