İçeriğe geç

7 Oscar Ödüllü Film Hangisi

7 Oscar ödüllü film hangisi 2024?

Oppenheimer, En İyi Film dahil olmak üzere yedi kategoride ödül kazanarak 2024 Akademi Ödülleri’nde iz bıraktı. Filmin yönetmeni Christopher Nolan, En İyi Yönetmen ödülünü kazanırken, başrolü oynayan Cillian Murphy ise En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

En çok Oscar alan film hangisi?

Üç film 11 Oscar heykelciği almayı başardı. Bunlar; Ben-Hur (1959), Titanic (1997) ve The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) aday gösterildikleri tüm kategorilerde ödül alabildiler. All About Eve (1950), Titanic (1997) ve La La Land (2016) 14 adaylıkla en çok aday gösterilen filmler oldu.

Oppenheimer kaç Oscar kazandı?

Robert Oppenheimer’ın hayatını konu alan “Oppenheimer” filmi, “En İyi Film” de dahil olmak üzere 7 ödül kazandı. 13 kategoride aday gösterilen filmin yönetmeni Christopher Nolan, “En İyi Yönetmen” ödülüyle büyük bir başarıya imza attı ve ilk kez Oscar heykelciğini aldı.

Bu sene hangi film Oscar aldı?

Oscar Ödülleri 2024: Christopher Nolan’ın “Oppenheimer”ı en iyi film ödülünü kazandı. Bu yılki 96. Akademi Ödülleri’nde “Oppenheimer”, “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Erkek Oyuncu” kategorilerinde ödüllerle dikkat çekti.

Oscar ödülleri kimlere verildi 2024?

2024 Oscar ÖdülleriEn İyi Film: Oppenheimer.En İyi Yönetmen: Christopher Nolan, Oppenheimer.En İyi Kadın Oyuncu: Emma Stone, Poor Things.En İyi Kadın Oyuncu: Cillian Murphy, Oppenheimer.En İyi Kostüm Tasarımı: Poor Things.En İyi Yapım: Poor Things.En İyi Saç ve Makyaj: Bad Things.Daha fazla öğe…

Oscar 2024’i kim sunacak?

Los Angeles’taki Dolby Theater’da düzenlenen törene bu yıl Jimmy Kimmel ev sahipliği yaptı. En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ı “Poor Things” filmindeki rolüyle Emma Stone’a giderken, En İyi Kadın Oyuncu ödülü Oppenheimer’ın “Cillian Murphy”sine gitti.

Dünyada en çok izlenen film hangisi?

1. Avatar (dünya çapında: 2,92 milyar dolar) 5 Eylül 2023

Dünyanın en iyi filminin adı nedir?

IMDb’ye göre dünyanın en iyi filmleri şu şekilde sıralanıyor: SıraFilmPuanı (10 üzerinden)1Esaretin Bedeli9.32Baba9.23Kara Şövalye9.04Baba Bölüm 29.

En genç Oscar kazanan kim?

Anthony Hopkins 83 yaşında, Tatum O’Neal ise 10 yaşında Oscar kazanan en yaşlı ve en genç aktör. Anthony Hopkins 83 yaşında, Tatum O’Neal ise 10 yaşında Oscar kazanan en yaşlı ve en genç aktör.

Barbie Oscar Aldi mi?

En iyi şarkı Oscar’ını hem Barbie hem de diğer adaylar arasında en iyi şarkı kazandı. Bu arada, bu Billie Eilish’in ikinci Oscar’ı. “No Time to Die” filmi için yaptığı şarkıyla 2022’de Bond filmini de kazandı…

Yüzüklerin Efendisi kaç Oscar aldı?

17 Oscar kazanan Yüzüklerin Efendisi efsanesini sayılarla hatırlayalım. Yüzük Kardeşliği: 4 Oscar, 98 ödül, 152 adaylık. İki Kule: 2 Oscar, 136 ödül, 222 adaylık. Kralın Dönüşü: 11 Oscar, 258 ödül, 337 adaylık.

Oppenheimer kaç paraya çekildi?

Oppenheimer (film)AfişYönetmenChristopher NolanÜlkeAmerika Birleşik Devletleri Birleşik KrallıkDilİngilizceBütçe100 milyon ABD doları14 satır daha

En çok Oscar kimde?

En İyiKategoriOyuncuEn Öne ÇıkanKazananDaniel Day-Lewis3 ödülEn çok aday gösterilenLaurence Olivier9 adaylıkEn çok aday gösterilenSpencer Tracy9 adaylıkEn çok aday gösterilenPaul Newman8 adaylık6 satır daha

En son kaçıncı Oscar?

Oscar Ödülleri. 96. Akademi Ödülleri, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (AMPAS) tarafından 10 Mart 2024’te Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenen bir törenle sunuldu.

Oscar ödülleri kaç yılda bir verilir?

En İyi Film Akademi Ödülü, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (AMPAS) tarafından 1929’dan beri verilen Akademi Ödüllerinden biridir ve o tarihten bu yana her yıl verilmektedir.

Bu sene Oscarı kim aldı?

2024 Akademi Ödülleri kazananlarını buldu. Oppenheimer, bu yıl 96. kez düzenlenen törende, aday gösterildiği 13 kategoriden 7’sinde ödül kazanarak iz bıraktı. Christopher Nolan, En İyi Film ve En İyi Yönetmen kategorilerinde kazandığı ödülle ilk Oscar’ına layık görüldü.

Oscar 2024 filmleri hangi platformda?

2024 Oscar’ları Disney+’ta canlı yayınlanacak! Bu yıl 96. kez düzenlenecek olan Oscar töreni, 11 Mart’ta Türkiye’de yalnızca Disney+’ta canlı yayınlanacak. Canlı yayın, Pazar gecesi saat 01:30’da kırmızı halıda başlayacak.

En son kaçıncı Oscar?

Oscar Ödülleri. 96. Akademi Ödülleri, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (AMPAS) tarafından 10 Mart 2024’te Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenen bir törenle sunuldu.

En çok Oscar alan oyuncu kim?

En İyiKategoriOyuncuEn Öne ÇıkanKazananDaniel Day-Lewis3 ödülEn çok aday gösterilenLaurence Olivier9 adaylıkEn çok aday gösterilenSpencer Tracy9 adaylıkEn çok aday gösterilenPaul Newman8 adaylık6 satır daha

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir